Tony Berglund

50 år och bor i Alingsås (några mil ”innanför” Göteborg), med vovvan Foxy och sonen Hampus på halvtid.

2010 fick jag då jag skulle lämna blod reda på att mitt blodtryck var ganska högt, och läkaren rådde mig att börja ta blodtrycksmedicin.
Eftersom jag alltid varit emot att ta piller emot symptom så började jag istället fundera på om jag kunde göra något åt detta på något annat sätt, att göra något åt orsaken istället för att behandla symptomet.
På det sättet hittade jag snabbt på först GI och sedan LCHF, och jag förstod snart att jag drabbats av en av våra välfärdssjukdomar i det metabola syndromet, och började strax därefter att äta LCHF.

Resultaten lät inte vänta på sig, förutom en viktnedgång på drygt 15 kg så sjönk blodtrycket till normal nivå, och på köpet försvann mina hälseneproblem och min stelhet i ryggen, som jag hade som ett minne efter 30 år som fotbollsspelare.

Sedan dess har jag läst på och skaffat mig mer och mer kunskap om varför dagens mjöl- och sockerbaserade kost gör oss sjuka, och vad vi i stället skall äta för att hålla oss friska och smala och få tillbaks den hälsa vi förtjänar.

För att få ett kvitto på min kunskap utbildade jag mig under hösten 2014 till kostrådgivare hos Anna Hallén i Ängelholm.

I övrigt så driver jag bl.a. facebooksidan Allt om LCHF där jag samlar all intressant kunskap och forskning kring kost som jag springer på.

Jag erbjuder också kostrådgivning med inriktning på LCHF/Paleo, samt utbildningar och föreläsningar om detsamma, mer om det hittar du här: www.tonyberglund.se

Med start 2015 startade jag Mat För Bättre Hälsa, ett samarbete ihop med Eva-Lotta Ryd.
I detta samarbete erbjuder vi online-tjänster, kurser och föreläsningar, som du kan ta del av och medverka i via din dator, läsplatta eller telefon hemifrån din egen soffa, du behöver alltså inte åka någonstans för att delta i våra kurser och rådgivningar.
Låter detta spännande?

Låt mig inspirera dig och ge dig den kunskap du behöver för att äta dig till en bättre hälsa och ett bättre liv, bara genom att äta den mat vi är gjorda för att äta.

Vi ses och hörs!

Clef two-factor authentication