Hälsoinspiratör 6 veckor

 

Näringslära, näringsfysiologi och kostkunskap4

Längd: 6 veckor, max 30 st deltagare


För dig som vill fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om hur kosten påverkar vår hälsa för att kunna inspirera dina medmänniskor till ett friskare liv, och/eller behöver stöd och support under en längre tid med din egen kost & hälsa. Du bör ha börjat äta och ätit lågkolhydratkost typ LCHF/Paleo en tid innan kursen för att få ut maximalt av den då kursen förutsätter vissa grundkunskaper. Kursen går att kombinera med personlig kostrådgivning under kurstiden, läs nedan under Tillval.

FÖRKUNSKAPER
Äter du inte denna kost idag men vill gärna prova, då rekommenderar vi istället vår Grundkurs LCHF/Paleo 4v, där du får grunderna från början och vi hjälper dig igång med denna kost under 4 veckor.

Utbildning Hälsoinspiratör
ONLINE FÖRELÄSNINGAR (Live) 1 dag i veckan, i 6 veckor:

  • Du loggar in via din dator, surfplatta eller mobiltelefon.
  • Du får sex stycken föreläsningar på torsdagar kl 19-20
  • Vi går djupare ner i näringsläran, näringsfysiologin och om hur kroppen egentligen fungerar. 
  • Du kan ställa frågor via en chatt direkt till föreläsarna under föreläsningen.

På föreläsningarna går vi igenom bl.a. detta:

  • Fetter: Vilka fetter finns det och vad är skillnaden mellan dem? Vilka behöver vi och vilka behöver vi inte och hur de fungerar i kroppen.
  • Proteiner: Vilka finns det och vad är skillnaden mellan dem? Bra och dåliga proteinkällor? Funktioner i kroppen.
  • Kolhydrater: Olika sorters kolhydrater och deras olika effekt på kroppen. Bra kolhydrater och dåliga kolhydrater.
  • Vitaminer & mineraler: Funktioner & viktiga användningsområden i kroppen, vad kan vi äta för att få i oss det vi behöver?
  • Hormoner: Genomgång av nerv- & hormonsystemet, hur påverkar och styr hormoner hur vi mår? Kvinnoproblem som t.ex PMS och klimakteriet.
  • Stress: Hur påverkar stress, vad händer i kroppen? Problem med OAT-axeln, sköldkörtel, binjurar m.m. Verktyg för att hantera och motverka stress.


TILLVAL:
Önskar du personlig kost & hälsorådgivning
med stöd och support eller behöver du hjälp med att lösa ett specifikt hälsoproblem under kurstiden, så kan du välja detta som tillval.
Välj Hälsoinspiratör inkl. personlig hälsorådgivning. Vi hjälper och peppar dig under hela kursen att göra bra val utifrån just dina förutsättningar och svarar på alla frågor och funderar som du har varje dag under hela kurstiden. Vi skapar en hemlig privat grupp på Facebook där du kan lägga upp en foto-matdagbok och ställa dina frågor om kost och hälsa, har du inte Facebook går det lika bra med e-post. Vi ger dig handfasta tips och råd, vi går igenom din foto-matdagbok och korrigerar det som behövs utifrån dina förutsättningar. Vi går igenom allt du behöver kunna för att göra bra val i vardagen, i affären och i livet i stort. Den kan även användas som en ren konsultation för dig som har ätit hälsosamt men som har stött på ett problem som du vill ha hjälp med att lösa. Kostråden baseras på en evolutionär grund, näringsfysiologi och modern forskning.

HÄLSOFORMULÄR
Du fyller i ett 
omfattande hälsoformulär innan kursstart, där du svarar på frågor kring din hälsa och beskriver dina mål, allt för att vi skall kunna skräddarsy den personliga kost och hälsorådgivningen efter dig och dina unika förutsättningar.

PRIS
Hälsoinvestering: 1.695 kr
Hälsoinvestering inkl. kostrådgivning 2295 kr
Om du är anställd kan du använda friskvårdsbidraget, kostrådgivning räknas som friskvård.
Om du vill finns det möjlighet att dela upp betalningen i två delar, se anmälan.

KURSSTART
Nya datum och tider kommer när vi har minst 10 deltagare: Start datum löpande kl.19:00
Anmälan: Anmäler dig gör du genom att kontakta oss
OBS! Anmälan är inte klar förrän du betalat deltagaravgiften, se anmälningssidan för betalningsalternativ.

Tony & Eva-LottaHälsocoacherna arbetar med friskvård, hälsa & livsstil
Kurserna och föreläsningar leds av Tony Berglund & Eva-Lotta Ryd, båda licensierade kostrådgivare med inriktning på glutenfri evolutionär kost med naturliga fetter. Vi är två av Kostrådgivarna.se som ingår i ett stort nätverk med andra kostrådgivare med goda kunskaper om näringslära, näringsfysiologi och naturlig artegen kost i Skandinavien.